Multi oameni cauta sa achizitioneze case de containere ca o optiune accesibila intr-o noua constructie de locuinte. In conditiile in care dimensiunile casei s-au dublat in ultimii 50 de ani, disponibilitatea limitata a terenului si costurile locuintelor in zonele suburbane continua sa creasca.

Indiferent de felul in care il privesti, cheltuielile pentru construirea unei case noi sunt, pentru majoritatea oamenilor, cea mai mare suma de bani pe care o vor cheltui vreodata in viata. Casele de containere pentru transport maritim castiga rapid teren, ca o alternativa viabila la caramizi traditionale si mortar.

Adoptarea prefabricatelor sau a „caselor modulare” este o modalitate accesibila de a crea casa viselor tale. Toate materialele de care aveti nevoie sunt incluse intr-un pachet conceput pentru a construi o intreaga casa de la sol – planuri, design interior si toate corpurile de fixare pana la faza de finisare. O solutie mai accesibila este totusi sa folosesti un container pentru a-ti construi casa. 

De ce sa alegi un container modular pentru casa ta?

Folosirea containerelor modulare pentru casa dvs. este o optiune mult mai sustenabila decat aprovizionarea cu materii prime, precum si o optiune incredibil de economica pe care constructorul de locuinte trebuie sa o ia in considerare. Prin definirea structurii casei dvs. cu unul sau mai multe containere de transport, lucrati in esenta la un singur set sau un set de unitati modulare care simplifica procesul. Casele din containere sunt la fel ca o cladire din Lego, doar la o scara uriasa.

Este si mai rapid. Lucrarile in sfera acestor blocuri mentin lucrurile simple in ceea ce priveste deciziile de proiectare, in timp ce construirea unei case de la zero poate dura cateva luni si mii lei investiti in arhitectura. O noua constructie de casa poate avea echipe intregi de constructii la fata locului pana la 18 luni. O casa din containere poate fi gata in doar cateva saptamani.

Cat de mari sunt casele din containere?

Cele mai bune utilizari eficiente ale spatiului, containerele de transport trebuie sa indeplineasca standardele internationale si, prin urmare, au toate dimensiunile uniforme si au doua lungimi:

  1. 59m inaltime x 2.43m latime x 6.06m = 14.7m 2 din suprafata podelei sau
  2. 59m inaltime x 2,43m latime x 12,2m , = 29,6m 2 spatiu etaj

Modul in care structura arata la finalul procesului de constructie revine proprietarului casei. Unele case nu arata nicio dovada a containerului de transport original, cu placare si captuseala care acopera cutia metalica, in timp ce altele valorifica aspectul acestui invelis industrial pentru a crea modele contemporane care sa completeze structura din otel.

O casa mai buna pentru mediu

Containerele modulare sunt folosite pentru ridicarea cladirilor rapid, eficient si eficient din punct de vedere al costurilor. Deoarece containerele pot fi transportate pe camioane in orice locatie, aceasta reduce amprenta de carbon din punctul de vedere al materialelor de constructie pe santier. Caracterul prefabricat al acestui tip de cladire are un impact mai mic asupra mediului, in general, deoarece structura containerelor vine cu o calitate de constructie proprie, tripland standardul normal al cladirii.

Cat dureaza?

Exista companii precum LCG Container care pot livra acasa un container personalizat in cel putin 2 saptamani de la comanda – ideal pentru studio, apartament pentru bunici sau casa de vacanta mica.

O casa cu trei dormitoare dureaza mai mult, dar o mare parte a luarii deciziilor se face inainte de timp, deoarece in acest caz structura conduce designul. „In functie de locatie, putem sa va livram casa si sa va fie completata in termen de 30 de zile de la comanda. In timp ce casa este construita [in depozit], vom avea echipa noastra de constructii la fata locului pentru a face toate lucrarile la sol, inclusiv podele, instalatii sanitare si drenaje. De obicei, il putem avea instalat intr-o singura zi.