Ce este exact o casă modulară?

O casă modulară este o locuință care este construită în interiorul unui cadru din fabrică. Produsele finite sunt acoperite și transportate în noile lor locații, unde sunt asamblate de un constructor. O casă modulară nu este o casă mobilă; este pur și simplu o casă care este construită în altă locație, spre deosebire de casele tradiționale. Aceste case sunt adesea numite case din containere modulare, monobloc sau case din prefabricate.

Casele modulare și cele din prefabricate diferă complet. Casele din prefabricate nu sunt plasate pe fundații permanente. Casele din prefabricate, denumite uneori case mobile (dar nu sunt întotdeauna), pot fi mutate dintr-o locație în alta. Există legi și reglementări specifice cu privire la aceste mutări.

În ce mod diferă casele modulare de casele construite în mod obișnuit?

Deoarece casele modulare sunt construite în depozit, acestea pot fi finalizate în câteva săptămâni, spre deosebire de luni. Ele nu suportă întârzierile tipice la fața locului cauzate în special de vreme. Locuințele modulare trebuie să se conformeze regulilor, liniilor directoare și codurilor de construcții specifice care deseori le depășesc pe cele ale caselor tradiționale.

Atunci când aveți în vedere o casă modulară, este important să vă faceți lecțiile, deoarece nu toate companiile care fabrică case modulare sunt deopotrivă. Pot exista diferențe semnificative de calitate, preț și servicii. Ca și în cazul achiziționării sau construirii oricărei locuințe, este crucial să vă faceți cercetarea.

Beneficiile caselor modulare

 • Casele modulare nu își depreciază valoarea, la fel ca și casele obișnuite.
 • Casele modulare pot fi personalizate.
 • Majoritatea companiilor producătoare de case modulare au departamente de inginerie interne care utilizează CAD (Proiectare asistată de computer).
 • Modelele modulare pentru locuințe variază în stil și dimensiune.
 • Construcția modulară poate fi utilizată pentru aplicații comerciale, inclusiv clădiri de birouri.
 • Casele modulare sunt structuri permanente – „proprietăți reale”.
 • Casele modulare pot fi construite pe spații de rulare și subsoluri.
 • Casele modulare sunt considerate o formă de clădire verde.
 • Casele modulare sunt construite mai rapid decât 100 la sută din casele tradiționale.
 • Împrumuturile și asigurările pentru locuințe modulare sunt aceleași cu locuințele obișnuite.
 • Impozitele pentru casele modulare sunt aceleași cu casele tradiționale.
 • Casele modulare pot fi construite pentru a rezista vânturilor de 230 kmph.
 • Casele modulare pot fi construite pentru o viață accesibilă și proiectate pentru comoditățile viitoare.

Toate casele modulare arată la fel?

Spre deosebire de concepția greșită, casele modulare nu sunt toate la fel. Casele modulare nu au limitări de proiectare. Puteți crea orice stil de casă modulară doriți.

Puteți adăuga orice stil de fereastră sau detaliu arhitectural dorit. Aproape toate planurile de casă pot fi transformate în case modulare, ceea ce înseamnă că vă puteți crea casa de vis.

Cum se asamblează o casă modulară?

O casă modular începe ca secțiuni construite într-o zonă climatizată. Secțiunile finisate sunt transportate pe șantier și apoi asamblate cu macarale. Acest proces seamănă cu o clădire pentru copii cu blocuri Lego. Casele modulare nu pot fi mutate după ce au fost așezate pe temelie.

Dacă vă proiectați propria casă, este important să puneți întrebări specifice, deoarece fiecare producător operează în baza unui set diferit de orientări. Casele modulare oferă sute de caracteristici personalizate care includ (dar nu sunt limitate la) pardoseli ceramice, blaturi de suprafață solidă, diverse stiluri de dulapuri și specii de lemn, finisaje exterioare, instalații sanitare etc. În mod esențial, vă puteți personaliza casa.

Sunt casele modulare mai scumpe decât cele tradiționale?

Casele prefabricate vă pot economisi, de obicei, o sumedenie de bani. Deoarece sunt construite într-o fabrică, ele pot fi construite destul de rapid – în câteva săptămâni, spre deosebire de luni – pentru că nu există întârzieri meteorologice. Mai mult, toate inspecțiile sunt efectuate în fabrică în fiecare fază de construcție de către un inspector terț și sunt finalizate înainte de transportul caselor în locațiile permanente.

Cu toate acestea, este important să rețineți că, cu cât este mai complex designul și specificațiile, cu atât va costa mai mult casa dvs. Lucrările electrice, instalațiile de canalizare și canalizarea nu sunt adesea luate în considerare în prețul inițial, astfel încât costul final poate fi cu 20% mai mult decât este estimat de constructor. De asemenea, poate fi necesar să instalați un sistem septic, gaz natural sau un subsol; acestea, de asemenea, se vor adăuga la suma totală.

Cum poți recunoaște o casă modulară?

Fiecare casă modulară trebuie să aibă o etichetă mică de metal pe partea exterioară a fiecărei secțiuni sau în dulapuri de bucătărie și dulapuri pentru dormitor. Dacă nu le puteți localiza, ar trebui să puteți găsi detalii despre locuință în caseta panoului electric. Etichetele includ și data fabricației.

Casele modulare sunt construite pe șasiuri metalice neamovibile. Dacă te uiți la o casă despre care crezi că ar putea fi prefabricată, dar ale cărei markere au fost eliminate, căutați mici găuri în structura în care ar trebui să se afle markerii.

Care sunt avantajele deținerii unei case modulare?

Casele modulare pot fi mai accesibile decât casele construite din caramidă sau BCA. Timpul lor de construire mai scurt vă va economisi bani pentru construcția totală. Nu sunt necesare inspecții la domiciliu, deoarece toate acestea se fac în fabrică.

Casele modulare sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic, astfel încât cheltuielile dvs. lunare vor fi substanțial mai mici. De asemenea, sunt ecologice. Există o mare varietate de case din care să alegeți, iar mulți arhitecți sunt specializați în proiectarea de case modulare. Ca în orice casă, casele modulare pot fi extinse.

Ați considera o casă modulară pentru dvs. sau sunteți mai tradiționalist?

Cumpărarea unei case modulare

Există multe companii care construiesc și vând case modulare. Puteți comanda case pre-proiectate care nu au nevoie decât de instalare sau puteți personaliza conținutul casei visurilor voastre online, pe LCGContainer.ro. Indiferent ce alegeți, casele modulare pot fi o opțiune excelentă pentru locuințe accesibile, cu un design excelent.